Sunday, May 31, 2009

Nyckelband och annat

Senaste veckorna har det blivit en del nyckelband. En smidig liten virkning som inte tar någon plats alls i väskan. Det beror i och för sig på hur stora garnbollarna är...
Jag har även sytt ett litet bäddset till "Rävis". Det var mycket viktigt att det skulle gå att ta av och tvätta...Detta gör Måns alldeles själv i badkaret med en liten tvättbräda och tvål. Mycket huslig son har jag! Kudden som ligger i sydde jag av en tygbit som Måns var med och tryckte med potatistryck. Och den lilla tjejen blev inte heller helt lottlös, då det blev en solhatt i samma tyg. Ja, insidan fick stjärnor i alla fall, och utsidan naturfärgat linnetyg.

Saturday, May 23, 2009

Husbygge


Jag måste bara få visa mitt och sonen Måns fina hus till familjen Hedenhös. Det är byggt av en liten skokartong somjag först har klätt med brunt papper. Den är sen klädd med pinnar av torkad pil. Det gick åt mycket lim, och i väntan på att någon kreativ person (jag) ska köpa mer så växer gräset. Urskog har det blivit. Det är Måns som har gjort landskapet med "lägerelden". Men den som känner till boken, vet också att övervåningen på huset fattas. Med älgkronorna. Måns vet att det fattas!

Friday, May 22, 2009

Pyjamas och stolsdyna


I två dagar har symaskinen gått varm... Jag har haft sällskap under bordet av lilltösen som har suttit och dragit mig i byxbenet. Och den stora vilden har suttit på bordet och tagit hand om pressarfoten "ska den upp nu mamma; nej, jag skulle ju..." Sen måste det pausas för div vardagssysslor som matlagning, blöjbyten, matning, läggning, tröstning och allt vad det nu innebär att vara hemmamamma. Händelserika dagar med andra ord.

En av mina tröjor fick offras för att bli pyjamasen. Jag tryckte mönstret först, men den här gången använde jag färdiga stämplar. Min kompis sydde en dyna till sin barnstol (bebisens) för ett tag sen, och det blev så himla snyggt. Jag hittade ett mönster i mina gömmor, men ingen beskrivning, så jag gjorde lite som jag tyckte.

Monday, May 18, 2009

Muddar blir påse



När mina muddar blev färdiga började jag snabbt med samma mönster fast på en påse förstås... Muddarna blev lite i minsta laget, men pressar man så går det. Det är tur att jag har smala handleder. Det var meningen att jag skulle ha provat på att göra "kavelfrans" (heter det så?) för att sy fast på muddarna, men det verkar som att det blir någon annan gång, eller på något annat...


Wednesday, May 13, 2009

Småpyssel

Igår anlände ett paket med diverse pysselmaterial. Bland annat nyckelringar i mängder. Några använde jag till att göra "stickmarkörer" av, superenkelt. Jag hittade idén på http://www.sticka.org/Instruktioner/maskmark.htm Förutom nyckelringar behöver man också små ringar och någon form av stavar (som används till smycketillverkning) som man trä pärlorna på. De ser lite otympliga ut, med jag har provstickat under dagen och de är verkligen mycket bekvämare än de där trista i plast som man kan köpa. Perfekta små presenter till stickande vänner.
Sen har jag också provat att virka "nyckelband". Det är något som jag senare kommer använda de större nyckelringarna till...


Friday, May 8, 2009

Mer virkat.


Så kan det vara när jag fastnar med något. Det kommer bara fler o fler idéer, och det går inte att sluta... Som synes har jag redan ett nytt projekt på gång, muddar. Ibland när jag vissa perioder stickar mycket med tunna stickor får jag "sticktumme". Då måste jag göra något annat ett tag. Ännu har jag inte fått någon "virktumme" :)

Sunday, May 3, 2009

Virkat...




Nu har jag fastnat i virkningen. Den här gången har det blivit bomullsgarn. Och det är ju jättebra med tanke på hur mycket jag har liggande hemma. Fick en hel del av sambons moster för något år sedan...(Sen får man ju en massa över när man gör något också.) Men eftersom det inte är jättemycket av en färg har det varit lite svårt att veta vad jag ska göra av det. Att jag inte har tänkt på detta innan?