Tuesday, April 21, 2009

Potatistryck


I helgen fick jag sån lust att trycka på tyg. Det hela började med att min lilla dotter behövde en ny mössa, och tyget (ett linne som krymt o inte passade mannen längre...eller tvärtom :) jag kom över var vitt. Då kom jag att tänka på att jag kunde trycka nåt med lite färg. Det slutade med "potatisstämplar". Jag hittade även lite fler tygbitar att trycka på...


Så det blev både en liten klänning/tunika och en mössa!


Friday, April 17, 2009

piffiga pennburkar

Hemma hos mig står burkar med pennor och penslar oftast framme i köket. De används för ofta för att det ska vara någon idé att ställa undan dem. Från att ha varit ganska trista konservburkar...blev två av dem riktigt piffiga med virkade fodral.

Wednesday, April 15, 2009

Muddar

Ett par muddar är klara. Det är första gången som jag sticker med så tunna stickor som här. Nr 1 tror jag att det är. Jättekul! Det tar ju förstås lite längre tid, men det blir så mycket snyggare tycker jag... Det kommer att bli fler :)


En till klänning

Jag sydde en till klänning en förmiddag när min syster var på besök, och underhöll barnen. Den är sydd av en av mina "amningströjor"som nu inte längre behövs... Det fiffiga är när man syr barnkläder av andra "gamla" kläder är att man kan anpassa vart på plagget man väljer att lägga mönstret. I det här fallet använde jag nederdelen på ärmarna till dessa ärmar, så då var ju fållen redan klar.
Sen är det mycket bra att man kan använda sådana tryckknappar som ofta finns på barnkläder. Då slipper jag att sy krångliga knapphål...Varken jag eller min symaskin gillar knapphål.

Thursday, April 9, 2009

Stickat o Sytt

Sommarklänning i bomullstyg.
Den här klänningen är stickad efter ett mönster i boken "sparat- små kläder från vår barndom". Stickad i bomullsgarn. Modellen är kort, gick det att läsa i boken...
...tyvärr insåg jag lite sent att den blev enligt mitt tycke FÖR kort, mer som en tröja... dessutom blev den i minsta laget för att passa i sommar... Även när jag gick upp en strl i st. Jättetråkigt! Men jag är ändå nöjd med resultatet och kanske gör jag ett nytt försök till nästa sommar.

En sjal...

Sjalar är alltid bra att ta till när man inte har några andra idéer för tillfället... Den här är stickad i tvåtrådigt ullgarn på st 10. Sen har jag virkat en picotkant på två sidor.

Lovikka-vantar

När jag gick i högstadiet var det obligatoriskt att sticka ett par lovikkavantar på syslöjden. Men eftersom jag på den tiden inte var särskilt intresserad av sömnad o sånt valde jag träslöd varje år... Så dessa är alltså mina allra första lovikkavantar, och kanske de enda för det var ganska jobbigt att sticka i så tjock garn.