Sunday, February 25, 2007

Sittunderlag

Tovat och broderat genomgående i materialet för att få lite struktur, genom att tråden blir något nedsänkt.

Nåldyna

Tovad och broderad med bomullsgarn. Broderiet är genomgående i materialet och blir dekorativt eftersom tråden blir något nedsänkt.

Halvvantar

Dessa halvvantar är stickade i angora/bomullsgarn för att sedan valkas. De är broderade med bomullsgarn och guldtråd.

Muddar

Stickade i ull, tovade och broderade med ullgarn.

Thursday, February 22, 2007

Lite om mig

En tjej på 31 år. Jag gillar handarbete och pyssel av alla de slag! Har alltid något projekt på gång...Jag är också mamma till två barn. Mest håller jag på med stickning o virkning, den perfekta avkopplingen i vardagen. Men det blir också en hel del annat...Till barnen blir det både leksaker, en del kläder och andra användbara saker...i alla tänkbara material.

Broscher


Tovade broscher med spegelbroderi.

Tofflor


Tovade och handsydda med yllebroderi.

Angora

Angoran jag använder just nu har jag inhandlat på en av mina resor till Indien. Den är blandad ungefär 50/50 med bomull och blir därav lite starkare och mindre hårig som angora annars kan vara. Garnet är även både handspunnet och växtfärgat. Det är underbart att arbeta med och resultatet blir också levande av att strukturen kan variera lite.

Ull

Den ullen som jag främst använder när jag tovar kommer från en liten gård i trakten där jag bor. Jag köper den otvättad och okardad. Kan tyckas arbetsamt, men det ger en speciell känsla att få arbeta med ullen från "grunden" till färdig produkt. Man lär sig mycket om olika ullsorters egenskaper, för- och nackdelar. All ull reagerar nämligen inte likadant i kontakt med såpa och vatten. Den längre är oftast lite grövre och också lite trögare att tova med men desto bättreatt spinna med, medan den finkrusiga är jättevillig att tovas med...

Vantar


Nålbundna i ullgarn o valkade, med yllebroderi.